Translate

mandag den 27. december 2021

Påstandsdokument af 22/12 -2021 Skrevet af min Advokat Jonas Christoffersen

I overskrift  2  Myndighedssvigt ved anbringelsen Nr 24, 25 og 26 :  
Skriver min Advokt  Jonas Christoffersen  l n24: 
På tidspunktet for anbringelsen var man i Københavns Kommune ophørt med at placere børn på Strandberg, idet man ikke fandt stedet egnet. Ledøje-Smørum Kommune vidste dette, idet socialinspektøren i Ledøje-Smørum Kommune tidligere var ansat i Københavns Kommune og fra sin ansættelse var bekendt med forholdene på børnehjemmet og beslutningen i Københavns Kommune. Dette er blevet bekræftet af socialrådgiver JJ.  

Nr 25 : 
Tilsvarende bekræftes det af sagsnotatet af 21. oktober 1970, hvor Bispebjerg Hospital op til anbringelsen kontakter Ledøje-Smørum Kommune, at kommunen ikke er indforstået med anbringelsen på Strandberg, idet Københavns Kommunes børneværn ikke længere vil anbringe børn på Strandberg. I sagsnotatet er det utvetydigt angivet på følgende vis: ”Det viser sig, at sagen ikke er i orden fra deres [Ledøje-Smørum Kommune] side. Først får jeg en længere forklaring om, at f.eks. Københavns BV ikke vil bruge Strandbergs børnehjem (jeg kan ikke fa grunden at vide)…”, jf. ekstraktens s. (bilag 2, s. 17). Understregningen i foranstående citat fremgår direkte af sagsnotatet, og der kan derfor ikke herske tvivl om, at Ledøje-Smørum Kommune har haft kendskab til de graverende forhold på børnehjemmet før anbringelsen.   

Nr26: På baggrund af ovenstående klare indikationer burde Ledøje-Smørum Kommune have foretaget nærmere undersøgelser af stedet, inden anbringelsen blev godkendt, ligesom forholdende som minimum burde have givet anledning til en skærpet opmærksomhed på Heinz Tomis’ forhold og udvikling under anbringelsen.  Citat slut.

3 Vigtige og kærlige Vidner er indkaldt  de 2 Socialrådgivere i sagen dengang  og Støttelæren i Folkeskolen er også indkaldt. Støttelæren var Marianne Jelved . Kan kun føle taknemmelighed og kærlighed ❤❤❤til de 3 vidner , fordi de fortæller sandheden i retten 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar